Adobe Animate Basis in één dag

Leer Adobe Animate 2021 en maak de mooiste interactieve animaties

Start met animeren in Adobe Animate. Hét programma om interactieve animaties te maken voor websites, reclamebanners, infographics en animerende gifs voor bijvoorbeeld je e-mail nieuwsbrieven.

Je leert snel alle belangrijke tekengereedschappen en animatietechnieken in Adobe Animate. Je begint met het tekenen van illustraties met basisvormen. Vervolgens leer je de pen tool gebruiken voor het tekenen van organische vormen. Daarna start je met zogenaamde tween animaties. Voor meer controle over je animaties leer je keyframes te gebruiken in de tijdlijn van Adobe Animate. En maak je met de Action Script Wizard jouw animaties interactief voor bijvoorbeeld reclamebanners en infographics. Tot slot leer je animaties publiceren voor op je website of hoe je kunt exporteren als video of animerende gif.

Tijdens de training maak je gebruik van de goed verzorgde oefenbestanden. Hiermee kan je stap voor stap meedoen. Vanzelfsprekend is er ruimte om vragen te stellen en zo de trainingsdag meer op maat te laten zijn.

Voor wie is deze cursus?

Deze training is voor iedereen die interactieve elementen wilt maken voor het web, of animaties wilt maken. Of je nu beginner bent of al eens een animatie hebt gemaakt. Deze training zorgt ervoor dat je Adobe Animate goed onder de knie krijgt.

Wat kan je na deze training?

Na het volgen van deze training maak je zelfstandig interactieve animaties met Adobe Animate. Jouw animaties kun je publiceren voor websites, reclamebanners en infographics. Of gebruik je animaties als animerende GIF’s en video’s.

Wat leer je in deze cursus?

 • Het opzetten van een animatiescene
 • Tekenen met basisvormen. De zogenaamde Shapes
 • Tekenen van vrije vormen met de Pen tool
 • Slim animeren met de verschillende type Symbolen
 • Automatisch animeren van begin- naar eindsituaties met Motion en Shape Tweens
 • Het gebruik van kleur en Typografie in Adobe Animate
 • Geavanceerde animaties maken
 • Figuren animeren met de bone tool
 • Geluid toevoegen aan je animaties
 • Storytelling in je animaties met virtuele camera’s
 • Interactie zoals knoppen en links toevoegen met Actionscripts
 • Een interactieve reclamebanner maken
 • Publiceren van je interactieve animatie in HTML5 voor op een website
 • Exporteren van je animatie als animated GIF en video

Inhuren voor een dag op locatie

Voor deze training kom ik graag jouw kant op. Ik neem m’n laptop mee en het lesmateriaal. Samen met een groep van max 6 personen kunnen we op basis van BYOD aan de slag. De begin-, pauze- en eindtijd overleggen we samen.

Het inhuren van één trainingsdag is in het kalenderjaar 2021 euro € 495,- excl. BTW en excl. reiskosten.

Training inhuren in een online classroom

De training kan uiteraard ook online verzorgd worden. Ik stel daarvoor een klaslokaal online beschikbaar via Adobe Connect. Hierdoor kunnen we interactie hebben met elkaar en de lessen opnemen.

Een training online is wel vrij intensief. Het is dan ook goed om te bespreken of we de training in een aantal kortere dagdelen kunnen doorlopen. Laten we daar lekker over in gesprek gaan, alsmede de prijs die aan de online variant komt te hangen. Ik hoor graag van je.

Meer info?