Adobe Illustrator Basis in één dag

Illustrator is de tool voor logo’s, infographics, visuals

In één dag leer je van Illustrator de basis. Zo kan je zelf aan de slag met logo’s, huisstijlen, infographics en mooie strakke visuals maken.

Aan de hand van voorbeelden maak je gaandeweg kennis met de belangrijkste tekengereedschappen. Hierbij is natuurlijk het pen gereedschap het meest belangrijke tooltje om onder de knie te krijgen. Ook misschien wel de meest lastige 🙂

Je zal leren werken met kleuren, kleurverlopen en swatches. Typografie is naast al deze opties ook zeker een onderwerp waarmee we aan de slag gaan. Shapebuilder, pathfinder, align, rotate, scale, RGB vs CMYK…. Na deze basis training Illustrator lever je jouw werk aan bij een drukker of webdesigner, die natuurlijk dan onder de indruk is.

De opdrachten zijn aan de hand van voorbeelden goed voorbereid en dagen je uit om aan de slag te gaan met het professionele pakket. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om vragen te stellen en zo er ook wat meer maatwerk van te maken.

Illustrator voor beginners

Deze Illustrator training ‘basis in één dag’ is er speciaal voor beginners. Leer werken met Adobe Illustrator 2021.

Wat leer je?

 • Wat is Illustrator?
 • De user interface
 • Werken met artboards
 • Basis vormen tekenen
 • Het verschil tussen het Selectie- en Directe Selectiegereedschap
 • Groeperen en uitlijnen
 • Structuur met lagen
 • De Shapebuilder
 • Tekenen met de Pen-tool
 • Werken met typografie
 • Tekst op een pad
 • Werken met kleuren (RGB en CMYK) en kleurverlopen
 • Penselen
 • … en nog meer 🙂

Inhuren voor een dag op locatie

Voor deze training kom ik graag jouw kant op. Ik neem m’n laptop mee en het lesmateriaal. Samen met een groep van max 6 personen kunnen we op basis van BYOD aan de slag. De begin-, pauze- en eindtijd overleggen we samen.

Het inhuren van één trainingsdag is in het kalenderjaar 2021 euro € 495,- excl. BTW en excl. reiskosten.

Training inhuren in een online classroom

De training kan uiteraard ook online verzorgd worden. Ik stel daarvoor een klaslokaal online beschikbaar via Adobe Connect. Hierdoor kunnen we interactie hebben met elkaar en de lessen opnemen.

Een training online is wel vrij intensief. Het is dan ook goed om te bespreken of we de training in een aantal kortere dagdelen kunnen doorlopen. Laten we daar lekker over in gesprek gaan, alsmede de prijs die aan de online variant komt te hangen. Ik hoor graag van je.

Meer info?