Cinema4D

Je zal het haast niet geloven, maar ik weet dat er ook andere software leveranciers zijn dan Adobe. Ik laat je even bijkomen… In de wereld van 3D doet Adobe wel iets, maar om nou te zeggen dat ze een echt model, animeer pakket hebben.. nou nee. Gelukkig zijn ze wel een hele goede relatie aan het opbouwen met Maxon.

Maxon kennen we natuurlijk van Cinema4D, of… andersom. Wanneer het gaat om motion graphics dan is Cinema4D echt wel het meest toonaangevende pakket wat er is. Dus reden te meer om dit in het lespakket te hebben op het GLR. Met gedeeltelijk toch nog thuis werken resulteerde het begin van het schooljaar in wederom een nieuwe reeks tutorials voor Cinema4D.

Het voordeel is dat Cinema4D ook op beide platformen draait. Ja… ik weet ook dat er meer is dan Mac… Super leuk wat de studenten er nu al mee kunnen maken.

We zijn begonnen met het lego autootje maken. Lego steentjes zitten qua rekenen ook nog eens leuk in elkaar. Dus denken de studenten op maandagochtend aan de slag te gaan met 3D, is het stiekem ook nog eens een reken les.