Adobe Certified Instructor

Expertise in Premiere Pro is in alle sectoren gevraagd. Werkgevers en klanten zijn op zoek naar creatievelingen met de technische kennis en ambitie om hun complete contentcreatie te verzorgen.

Adobe Certified Instructors onderscheiden zich van de rest, omdat ze bewezen hebben over deze felbegeerde vaardigheden te beschikken en het goed kunnen uitleggen door deze certificering te behalen. Cursisten hebben vertrouwen in je effectieve omgang met ‘s werelds krachtigste tools voor videobewerking en bewegende beelden.

Door te certificeringen krijg je meer zichtbaarheid, geloofwaardigheid en vertrouwen.

Dus vond ik het tijd worden om het Adobe Certified Instructor for Creative Cloud Video Editing Solutions Expert examen te gaan doen. Ik wist dat dit een lastige opgave ging worden, maar ik ben blij dat ik het heb gedaan.

Normaal gesproken, zonder dat nare virus, zou je in een afgesloten ruimte onder toezicht van een proctor het examen afleggen. Nu werken we allemaal thuis en is er de mogelijkheid om in mijn volledig leeggeruimde thuiskantoor het examen af te nemen. Alleen m’n laptop was toegestaan in mijn kantoor.

Tijdens de toets werd ik in de gaten gehouden door de proctor via de webcam. Ik mocht natuurlijk niet spieken, praten, mompelen. Alleen de 60 vragen beantwoorden, het liefst juist beantwoorden was de bedoeling. Bij een erg lastige vraag had ik bij het nadenken m’n hand voor m’n mond. Via de chat werd gelijk aangegeven dat ik niet het zich op m’n mond mocht blokkeren.

Het was heel strikt, heel streng. Dat vond ik naar, maar aan de andere kant zegt het ook wel iets over de waarde van het certificaat. De vragen en antwoorden vind je zo niet ergens op het web, je moet echt aan de slag om het felbegeerde papiertje te behalen.

En dat behalen is gelukt! De komende twee jaar ben ik Adobe Certified Instructor. Dus kies je voor een Adobe Premiere Pro training bij Cutaway, dan zit je goed.