Adobe Animate video training

Start met animeren in Adobe Animate 2020. Hét programma om interactieve animaties te maken voor websites, reclamebanners, infographics en animerende gifs voor bijvoorbeeld je e-mail nieuwsbrieven.

Je leert snel alle belangrijke tekengereedschappen en animatietechnieken in Adobe Animate 2020. Je begint met het tekenen van illustraties met basisvormen. Vervolgens leer je de pen tool gebruiken voor het tekenen van organische vormen. Daarna start je met zogenaamde tween animaties. Voor meer controle over je animaties leer je keyframes te gebruiken in de tijdlijn van Adobe Animate. En maak je met de Action Script Wizard jouw animaties interactief voor bijvoorbeeld reclamebanners en infographics. Tot slot leer je animaties publiceren voor op je website of hoe je kunt exporteren als video of animerende gif.

Laat je inspireren door Adobe Certified Educator Matthijs Clasener. Bij elke praktijkles van deze cursus krijg je digitaal lesmateriaal waaronder Adobe Animate 2020 projecten, afbeeldingen en scripts. Hiermee kun je stap voor stap meedoen met alle oefeningen in de cursus. Met bijna 6 uur aan lessen leer je makkelijk en in je eigen tempo alle animatietechnieken van Adobe Animate 2020.

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is voor iedereen die (interactieve) animaties wil maken voor een website, infographic of een e-mail nieuwsbrief. Of je nu beginner bent of al eens een animatie hebt gemaakt. Deze online cursus zorgt ervoor dat je Adobe Animate 2020 goed onder de knie krijgt.

Wat kan je na deze cursus?

Na het volgen van deze online cursus maak je zelfstandig interactieve animaties met Adobe Animate 2020. Jouw animaties kun je publiceren voor websites, reclamebanners en infographics. Of gebruik je animaties als animerende GIF’s en video’s.

Wat leer je in deze cursus?

 • Het opzetten van een animatiescene
 • Tekenen met basisvormen. De zogenaamde Shapes
 • Tekenen van vrije vormen met de Pen tool
 • Slim animeren met de verschillende type Symbolen
 • Automatisch animeren van begin- naar eindsituaties met Motion en Shape Tweens
 • Het gebruik van kleur en Typografie in Adobe Animate
 • Geavanceerde animaties maken
 • Figuren animeren met de bone tool
 • Geluid toevoegen aan je animaties
 • Storytelling in je animaties met virtuele camera’s
 • Interactie zoals knoppen en links toevoegen met Actionscripts
 • Een interactieve reclamebanner maken
 • Publiceren van je interactieve animatie in HTML5 voor op een website
 • Exporteren van je animatie als animated GIF en video
 • Virtual reality animaties maken in 360 graden
 • En meer

★★★★★

Matthijs Clasener heeft een prettige manier van uitleggen en de lessen zijn zeer duidelijk.Rob Spruyt